The Eagle, Globe and Anchor

Symbol of the Corps

The Eagle, Globe and Anchor emblem has been part of the uniform since 1868 and became the official emblem of the Marine Corps in 1955.

The eagle with spread wings represents our proud nation. The globe points to worldwide presence. The anchor stands for naval tradition. Together, they represent a dedication to service in the air, on land
and at sea.

The Eagle, Globe and Anchor emblem is presented to recruits at the end of Recruit Training, symbolizing that they have earned the title “United States Marine.”

————————————,,—————————————

A sas, a földgömb és a horgony.

Az alakulat emblémája.

A sas a földgömb és a horgony jelkép 1868 óta része az egyenruhának, de csak 1955-ben vált a hivatalos jelképévé a Tengerészgyalogságnak.

A sas kitárt szárnyakkal az Egyesült Államok büszke nemzetét jelképezi. A földgömb a világszerte való jelenlétükre utal, míg a horgony a tengerészeti hagyományokat jelképezi. Együtt a szolgálatra való felajánlást fejezik ki levegőben, földön és vízen.

A sas a földgömb és a horgony emblémát átadják az újoncoknak az újonc kiképzés után, szimbolizálva azt, hogy kiérdemelték a United States Marine címet.

fordította:jarhead