Pontos idő: 2024.07.20. 21:01A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1 hozzászólás ] 
 A Tengerészgyalogos Baráti Kör szabályzata 
Szerző Üzenet
Site Admin
Site Admin
Avatar

Csatlakozott: 2006.03.25. 13:51
Hozzászólások: 420
Tartózkodási hely: Nyí­regyháza
Hozzászólás A Tengerészgyalogos Baráti Kör szabályzata
A Tengerészgyalogos Baráti Kör Szabályzata

2012.
A USMC Baráti Kör fogalmaA USMC Baráti Kör (továbbiakban: USMCBK, BK) azért jött létre, mert a tagjai szimpatizálnak az Amerikai Tengerészgyalogsággal. Kinézetükkel, viselkedésükkel, a BK-ön belüli hagyományokkal előttük szeretnénk kifejezni a tiszteletüket.
A BK elsősorban egy olyan közösség, amiben mindenki a maga módján vehet részt, és hódolhat a hobbijának.
A BK másodlagosan egy olyan zártabb közösség/csoport, aminek a tagjai kiérdemlik a tagságot, és az airsoft sport segítségével közös programokon, képzéseken, wargame-eken, szimulációkon vesznek részt.
A BK a lehetőségekhez képest igyekszik olyan programlehetőségeket nyújtani a tagjai számára, hogy ott értelmesen, és hasznosan tölthessék el a tagok a szabadidejüket.
A BK két külön tagsági móddal rendelkezik, az egyik egy „pártolói tagság”, a másik a „csapattagság”.

Pártolói tagság: bárki lehet Pátroló tag, aki a BK szellemiségét magáénak tudja, és a USMC felé történő szimpátiáját a BK keretei között szeretni megvalósítani. A pártolói tagság nem jár semmilyen anyagi kötelezettséggel.

Csapattagság (továbbiakban: csapattag, tag): A BK rendelkezik egy szűkebb, zárt csoportosulással, akik egy egységes csapatként programokra járnak el, illetve mozgatórugói a BK-nek. A csapattagságot önkéntes és önzetlen munkával lehet elérni, a BK alapítóinak, vezetőinek meghívása után. Külön „tagfelvétel” vagy „toborzás” nincs.

A USMC Baráti Kör központja:


A BK fő információs tere a saját magunk által üzemeltetett weboldal, és fórum. Minden információ, és szervezés itt történik. A tagoktól elvárt egy minimális aktivitás, hogy ne legyen a közösség túlzottan passzív, inaktív.

A BK-be az ország bármelyik pontjáról lehet jelentkezni, nincsenek területi korlátozások.

A BK mindennapjai szabályok szerint történik, amely szabályok mindkét tagságra nézve kötelező érvényűek. Ezek a szabályok kiterjednek a megjelenés, viselkedés és aktivitás területére. Ezeket, a szabályokat mindenkinek be kell tartani, megszegésüket valamilyen fokban szankcionáljuk.

A BK számára nem szükséges a nagy létszám, célunk nem egy országos, „hatalmas” tagság kiépítése, hanem egy olyan közösség létrehozása, ahol mindenki jól érezheti magát, megtalálja, vagy publikálhatja az érdeklődési körének megfelelő információt, és a szabadidejét kellemesen, vagy hasznosan töltheti el.USMC Baráti Kör Küllemszabályzat


A BK megjelenésével igyekszik tükrözni a USMC megjelenését, ezért tagjainknak egy minimális megjelenési követelménynek eleget kell tenniük. Ezt a megjelenést szabályozza a Küllemszabályzatunk. A Küllemszabályzat igyekszik kitérni minden lehetséges módra, ezért soha nem lesz egy kész szabályzat, az eredeti USMC szabályzat alapján folyamatosan változhat, illetve kis mértékben akár el is térhet tőle.

A Küllemszabályzat NEM vonatkozik a Pártoló Tagokra, ők a USMCBK éves találkozókon bármilyen ruházatban megjelenhetnek.

A Csapattagokra az összes programon, USMCBK részvételű játékon érvényes a Küllemszabályzat. Ennek folyamatos betartása kötelező, elérni tőle csak kivételes esetekben, vagy átmeneti engedéllyel lehet.

A Küllemszabályzat hatálya kiterjed a megjelenésre, ápoltságra, és a felszerelés állapotára.


A USMCBK tagjának megjelenése:


A tagság részére a közel egységes megjelenés érdekében az alábbi ruházati és felszerelési követelmények vannak előírva:


Kötelező ruházat:


- rendelkeznie kell egy garnitúra MARPAT WL nadrággal és zubbonnyal.
- rendelkeznie kell egy darab MARPAT WL Garrison cap-el.
- rendelkeznie kell egy MARPAT WL Boonie sapka
- rendelkeznie kell egy pár, a bokát rendesen tartó bakanccsal, a USMC bakancsok használata ajánlott,
- rendelkeznie kell minimum 2db USMCBK pólóval,
- rendelkeznie kell 1db fekete kötött sapkával (megkülönböztetés miatt)
- rendelkeznie kell Usmc Ilbe hátizsákkal


Opcionális ruházat:


- esőköpeny,goretex ruházat
- meleg ruházat, aláöltözet a hideg időjárás esetére,
- valamilyen taktikai mellény Tan vagy coyote színben (más színvariáció - multicam, BW lencseminta, stb.- nem elfogadott),Kötelező felszerelés:


- egyéni airsoft védőfelszerelés (a szabályzatokban előírt védőfelszerelések),
- USMC rendszeresített airsoft fegyver: M-széria, mesterlövész fegyver, támogatófegyver, stb.,
- airsoft maroklőfegyver replika, USMC maroklőfegyver használata ajánlott (a kivételekről érdeklődni kell)
- a replikákhoz: minimum 1db real-low-mid cap tárak, hi-cap tár csak támogató fegyverbe.
- valamilyen nyugati kés (bajonett, harci kés, túlélő vagy munkakés), a kivételekről érdeklődni kell,
- egyéni étkező felszerelés (edény, evőeszköz, kulacs,),
- nagy kapacitású hátizsák, lehetőség szerint US mintájú, de elfogadható más, nem rikító hátizsák is,
- egyéni tisztálkodó felszerelés: szappan, fogkefe, fogkrém, dezodor, törölköző, borotva, váltás alsónemű,
- egyéni EÜ felszerelés (fájdalomcsillapító, fertőtlenítőszer, kötszer, ragtapasz, egyéni gyógyszerek),
- egyéni alvófelszerelés (derékalj, hálózsák, stb.),
- egyéni világítóeszköz (fejlámpa, zseblámpa, stb.),
- egyéni minőségi URH rádió, és headszett (PMR rádió nem elfogadott)
- valamilyen 6400-as beosztású tájoló,
- túlélő felszerelés: víztisztító, tűzgyújtó,


Opcionális felszerelés:


- egyéb védőfelszerelés (sisak, fogvédő, KFPS, fülvédő),
- több póttár,
- hangtompító imitáció, vagy tracer egység,
- multitool, vagy multifunkciós kés,
- egyéni étel/italmelegítő felszerelés, pohár, ivózsák,
- alvófelszerelés: több hőfokozatú hálózsák,
- világítóeszköz: gyertya, pót elemlámpa, stb.,
- kétcsatornás URH rádió, pót-akkuk,
- túlélő felszerelés: hővédő fólia, jelzőtükör, világítórúd, szikravető, stb.,
- GPS készülék,
- fényképezőgép, videókamera,Ápoltság:


A BK tagja megjelenése sugalljon határozottságot, merészséget, büszkeséget, és legyen bizalomkeltő. A BK tagja nem lehet ápolatlan, visszatetsző, taszító. Megjelenésünkkel nem hozhatunk szégyent sem a BK-re, sem azokra a katonákra, akik szolgálnak, vagy éppen elestek a USMC kötelékében. A ruházat legyen mindig ápolt, és rendesen karbantartott. Amennyiben szennyeződik, úgy a lehetőségekhez képest mindig karban kell tartani, ezzel a megjelenést is lehet javítani, és a ruházat élettartamára is jótékony hatása van.
A személyes ápoltság nagy fontossággal bír a BK-ben. A koszos, bűzlő katona a társai ellenszenvét is kiválthatja, így törekedni kell a minél jobb személyi higiéniára. Amennyiben lehetőség van rá, naponta tisztálkodjunk, és ügyeljünk a tisztaságra. A test szennyeződése kihat a közérzetre (viszketés, vakarózás), és az egészségre is (száj és testhigiénia).

A USMCBK részvételű programokon a vezető feladata ellenőrizni a Küllemszabályzat erre vonatkozó részeit. Az ellenőrzés terjedjen ki:
- ruházat állapotára,
- felszerelés állapotára, hadrafoghatóságára,
- az egészségügyi problémákra (napszúrás, kiszáradás, kifáradás, fájdalmak, víz/vérhólyagok, sérülések, stb.)
- az egyéni szükségletek végrehajtására (folyadékpótlás, étkezés, szükség elintézése),
- az egyéni ápoltságra (tisztaság, ápoltság, körmök állapota)
- az arc ápoltságára (egynapos programokon KÖTELEZŐ, többnapos programok első napján KÖTELEZŐ, a többi napján ajánlott a frissen borotvált arc),


Felszerelés állapota:


A BK tagjának törekednie kell arra, hogy a felszerelése mindig hadra fogható legyen, és megbízhatóan üzemeljen. A nem megbízható, vagy veszélyesen működő felszerelés veszélyeztetheti önmaga, vagy a társa testi épségét.

A fegyverzetek esetében elvárt, hogy két teljes napig megbízhatóan, jól működjön, és tartós legyen. Minden tag köteles gondoskodni róla, hogy fegyverében az alkatrészek megfelelő teherbírásúak legyenek, és a fegyver hibájából adódóan ne kelljen a csapattársait magára hagynia. A fegyverektől elvárt, hogy képesek legyenek főfegyver esetében rövid sorozattal minimum 40 méterről, pisztolyok esetében minimum 20 méterről eltalálni egy álló alakot. Az ennél rosszabbul teljesítő fegyvereket haladéktalanul meg kell javítani, és újra ellenőrizni! A karbantartás során ügyelni kell arra, hogy a fegyverek teljesítménye ne lépje túl a MASZ szabályzat éppen aktuális előírását! A teljesítményhatárok szempontjából csak a MASZ szabályzat előírásait fogadjuk el maximális határnak, ennél engedékenyebb szabályokat nem. Annak a Tagnak, akinek a fegyvere túllépi az éppen aktuális teljesítmény határt, gondoskodnia kell arról, hogy a fegyvere minél hamarabb határon belülre kerüljön. FIGYELEM! A BK által szervezet zárt programokon, képzéseken részt lehet venni a túl erős fegyverrel, de más külsős programokra nem szabad elmenni vele! Az előírások megszegését szankcionálni kell!

A kommunikációs felszereléseket úgy kell megválogatni, hogy azok a többi berendezéssel minden gond nélkül kommunikálni tudjanak. A BK követi a modernizálást, és a megbízhatatlanul működő PMR-rádiókat lecseréli a jobb, és megbízhatóan működő URH rendszerű, UHF frekvencia tartományban működő adó-vevő rádiókra. A rádióknak rendelkezniük kell megbízhatóan működő head-szettel is! A rádiókat körültekintően kell karbantartani, ügyeljünk arra, hogy nedvesség ne érje őket, illetve a finom por is minél jobban el legyen távolítva!

A ruházat esetében is törekedni kell arra, hogy a megjelenésünk lehetőleg egyforma legyen. Ha a ruházat a programokon erősen szennyeződik, törekedni kell a karbantartására. Mindig lehet időt keríteni arra, hogy a ruházatról a felesleges, könnyen eltávolítható szennyeződést lepucoljuk. Amikor lehetőségünk van (hosszabb szünet, éjszakai szünet, stb.), szellőztessük ki a bakancsunkat, ez a bakancsnak és a lábunknak is jót tesz. Törekedjünk arra, hogy USMC-hez méltóan nézzünk ki, ne úgy, mint egy csapat ősember.


Viselkedési előírások a USMC Baráti Körön belül (Etikai Kódex):


A BK tagja úgy viselkedik, hogy ne hozzon szégyent sem a BK-re, sem a USMC-re, sem a szellemiségre, amit képviselünk. A BK tagjai segítik egymást, összetartanak, és megbecsülik a társukat. A rendes működés fenntartása érdekében a tagságnak tartania kell magát bizonyos normákhoz. Ezek a normák gondoskodnak a BK megfelelő stabilitásáról. A szabályok megszegését ki kell vizsgálni, és az elvárt mértékben szankcionálni.

A Hadbíróságról:
A fegyelmi vizsgálatot a BK vezetője (távollétében a rangban követő tag), és két tetszőlegesen kiválasztott (nem összeférhetetlen) tagnak kell elvégeznie. Ezt a csoportot Hadbíróságnak nevezzük. A Hadbíróságban a vizsgálatra kijelölt tagoknak kötelező részt venniük, és igyekezniük kell pártatlanul dönteni. A kibúvás fegyelmi vétséget jelent!

A fegyelmi eljárásról:
Fegyelmi eljárást bármelyik tag indíthat egy általa úgy ítélt ügyben, és kötelessége az eljárás megindításához megadni minden szükséges információt.

A fegyelmi eljárást minél gyorsabban le kell folytatni, egy eljárás sem tarthat tovább 15 napnál! A vizsgálat során lehetőséget kell biztosítani a fegyelmi eljárás alá vont tagnak, hogy védekezhessen. A védelmét csak önmaga láthatja el, nem képviselheti más. Ha ezen idő alatt az eljárás alá vont tag nem vesz részt az eljárásban, úgy kell értékelni, hogy nem kívánt nyilatkozni.

A Hadbíróság a döntését egyszerű többséggel hozza meg.

Az eljárási határidő lejárata után, - ha még nem született meg a három vélemény -, akkor a Hadbíróság Elnöke (a BK vezetője) a meglévő vélemények alapján hoz ítéletet. Ha esetleg a meglévő két vélemény különbözik, vagy egy vélemény sem születik meg időben, akkor a Hadbíróság Elnöke egyedül köteles ítéletet hozni, egyben a kötelességszegő Hadbírósági tago(ka)t fegyelmi eljárás alá vonni.

A döntés azonnal jogerőre emelkedik, vitának helye nincs a továbbiakban! A Hadbíróság dönti el, hogy az eljárást milyen fokban publikálja. Lehetőségük van bármit a tagság elé tárni, de megtehetik az eljárás bizonyos részeinek, vagy a teljes egészének a „titkosítását” is, ha az érdekek úgy kívánják.


A fegyelmi vétségek, bűntettek:


1.§. Tengerészgyalogoshoz méltatlan viselkedés:
Ha valamelyik tag tettével vezetői, vagy társai nemtetszését, ellenérzését váltja ki, vagy társát a bajban magára hagyja, nem segíti, fegyelmi bűntettet követ el, és fegyelmi büntetésben kell részesülnie. A büntetés az írásbeli figyelmeztetéstől, egészen a kizárásig terjedhet a súlyosság függvényében.

2.§. Segítségnyújtás elmulasztása:
Ha valamelyik Tag a sérült társát magára hagyja, és nem látja el, nem értesíti a többi társát, vagy a szervezőket, és emiatt a társa egészségét, életét felesleges kockázatnak, veszélynek teszi ki, fegyelmi bűntettet követ el, és fegyelmi büntetésben kell részesülnie. A büntetés a megrovástól egészen a kizárásig terjedhet.

3.§. Kötelességszegés:
Ha valamelyik Tag a rá bízott feladatot, nem látja el, és hanyagságával veszélynek teheti ki, vagy veszélybe sodorhatja bármennyi társát, fegyelmi vétséget követ el, és fegyelmi büntetésben részesülhet. A büntetés a szóbeli figyelmeztetéstől, egészen a kizárásig terjedhet a súlyosság függvényében.

4.§. Árulás:
Ha valamelyik Tag a Baráti Körrel kapcsolatos, vagy a csapattal kapcsolatos bármilyen belső információt nyilvánosságra hoz, másik illetéktelen félnek kiad, súlyos fegyelmi bűntettet követ el, és fegyelmi eljárás után kizárással büntetendő. Súlyosbító tény, hogy ezt a bűnt nem lehet vétlenül okozni, tehát csak szándékosan hajtható végre. Minden tagnak tisztában kell lennie azzal, hogy mivel járnak a tettei.

5.§. Függelemsértés:
Ha valamelyik Tag elöljárójával, vagy a BK tisztségviselőjével:
- sértő módon viselkedik,
- a kiadott utasítást nem hajtja végre, vagy megtagadja a végrehajtást,
- visszabeszél, megjegyzéseket tesz, gúnyos jelzőkkel illeti,
fegyelmi vétséget követ el, és az alábbi módon büntetendő:
- fegyelmi eljárás nélkül a PK döntése alapján fizikai büntetés,
- fegyelmi eljárás után szóbeli figyelmeztetéstől, egészen a beosztásból való lefokozásig terjedhet.


Büntetési kategóriák:


- fizikai büntetés: a vétkest a csekély mértékű vétsége esetén fegyelmi eljárást nélkülözve fizikai büntetéssel lehet sújtani. A fizikai büntetés lehet bármi, amit az éppen aktuális Vezető (nem mindig a BK vezetője, vezetősége) szab meg. A fizikai büntetést azonnal végre kell hajtani, ellene fellebbezni nem lehet. Fizikai büntetés: futás, fekvőtámasz, békaügetés, fegyverrel való fizikai gyakorlatok, stb.

- szóbeli figyelmeztetés: a vétkest szóban figyelmeztetni kell, valamint fel kell hívni a figyelmét, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló cselekedetektől. További eljárást nem igényel.

- írásbeli figyelmeztetés:
a vétkest írásban (PM üzenet, vagy email, kinyomtatott papír) figyelmeztetni kell, valamint fel kell hívni a figyelmét, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló cselekedetektől, mert súlyosabb megítélés alá esik majd. Az írásbeli figyelmeztetést meg kell őrizni, és az eljárás során meghatározott elévülésig meg kell tartani. A személyi kartonra az írásbeli figyelmeztetés felvezetésre kerül pontos dátum, és eljárásszám alapján.

- megrovás: a vétkest írásban el kell marasztalni, fel kell hívni a figyelmét a tettére, és annak súlyosságára. A megrovást meg kell őrizni, nem évül el semmikor, és a személyi kartonra a pontos dátummal és eljárásszámmal felvezetendő.

- lefokozás: a vétkest az éppen aktuális beosztásából (pl. szakaszvezetőből lefokozni rajvezetőnek, vagy tagnak) vissza kell sorolni. Ha nem lehet visszasorolni, akkor egy előléptetésből ki kell maradnia (pl. szándéka ellenére sem lehet újra rajpk., vagy szakaszpk.). A lefokozást a személyi kartonra fel kell vezetni a pontos dátummal, és eljárásszámmal, elévülési ideje nincs.

- kizárás: a vétkest a cselekedete után kizárják a BK tagságából, megfosztják minden címétől, beosztásától, jogosultságából. Adatait a BK személyi kartonjai közül törölni kell. Nem vehet részt a BK tagságával közösen (értsd: egy rajban, együtt mozogva) semmilyen programokon.

Természetesen az emberi természet miatt minden esetre az Etikai Kódex sem tud felkészülni, így a fegyelmi vétségek/bűntettek listája is bővülhet, valamint a büntetési tételek is változhatnak.


USMC Baráti Kör Kvalifikációs rendszer


A rendszer célja:
A kvalifikációs rendszer célja, hogy a Baráti Kör (BK) tagsága egy olyan alap és magasabb szintű ismereti anyagot szerezzen meg, valamint küllemet sajátítson el, ami többet ad neki, mint egy átlag csoportosulás. A rendszer célja, hogy kialakuljon egy rend, ami könnyebbé teheti a BK működését.

A BK-ön belül az alábbi „beosztásokat” különböztetjük meg:
- tag,
- rajparancsnok,
- szakaszparancsnok (vagy oldalpk.),
- instruktor,
- vezetőség.


Tag:
A BK alapegysége. Minden aktív ember egyben tag is.

A Tag-jelöltnek az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
- minimum dress code:
MARPAT WL nadrág, zubbony, Garrison cap, valamilyen bakancs,

- minimum fegyverzet:
US Marines által használt hadikarabély a hozzá való mid-low-real-cap tárakkal, pisztoly, és valamilyen hadi vagy túlélő kés,

- URH rádió (Puxing, Wouxun),

- dög-cetli (kötelező adatok: név, szül.idő, vércsoport)

- BK programokon való részvétel (min. 1db. BK által jóváhagyott program, 1db. BK Találkozó),

- minimum eszköz:
airsoftos szemvédő (megfelelő szabvány), EÜ felszerelés, étkezési felszerelés, hátizsák,

- szakaszparancsnok vagy régióvezetői előterjesztés (ha ez mind teljesült, akkor csinálhatja a többi tesztet)

- LVL I. fizikai tréning: 30 fekvő, 30 felülés, 30 lábemelés, 400 méter futás,

- LVL I. lövészet: 4x10 lövés karabéllyal, 2x10 lövés pisztollyal,

- évenkénti teljesítés,


Feladatok:
- Baráti Kör "user bar"-jának a használata az airsoftos fórumokon
- BK programokon való részvétel,
- fórumélet,
- saját szinten tartás,
- vezetőségi munka segítése,
- jelentés írása utasítás szerint,

Felfüggesztés:
- valamelyik kritérium állandó (3 hónapnál további) nem teljesülése.

Kizárás:
- a USMC BK-re nézve etikátlan, sértő, vagy más elítélendő viselkedés.


Rajparancsnok:
A BK rajának irányítója. Magasabb tudással, és jobb készségekkel kell rendelkeznie, mint egy Tagnak.
Rá hárul a programokon egy raj irányítása, a kapott utasítások betartatása, és a végrehajtás ellenőrzése.

Feltételek:
- szakaszparancsnoki vagy instruktori előterjesztés,

- USMC BK rajparancsnoki tréning:
- rádiózási ismeretek,
- fegyverzeti ismeretek,
- térképolvasási ismeretek,
- harcászati ismeretek,
- EÜ ismeretek (elsősegély),

- LVL II. fizikai tréning: LVL I. plusz minimum +10% javulás, 400 méter futás időre,

- LVL II, lövészet: LVL I. lövészet, valamint LVL I. dinamikus lövészet,

- évenkénti teljesítés,


Feladatok:
- raj vezetése,
- kiképzések segítése,
- szakaszparancsnok utasításainak betartása, betartatása,
- tagság segítése szükség szerint,
- jelentés írása utasítás szerint.Szakaszparancsnok:
A szakaszparancsnok irányítja a rajokat (ha több van), vagy megbízása alapján akár az egész oldalt is, idegen rajokkal együtt.
A szakaszparancsnoknak a tudása magasabb kell, hogy legyen, mint a tagság tudása, és szerteágazó ismeretekkel kell rendelkeznie, hogy a feladatát minél jobban ellássa.

Feltételek:
- instruktori vagy régióvezetői előterjesztés,

- USMC BK szakaszparancsnoki tréning:

- rádiózás: programozás, keresés, titkosítás, lehallgatás, beüzemelés,
- fegyverzeti ismeretek: működések, használat, alapvető hibaelhárítás, készség szintű
kezelésük,
- harcászati ismeretek: rajok mozgása, területvédelem, felderítés, CQB, biztosítás,
őrzés,

- EÜ ismeretek: elsősegély, allergia, sokk, dehidratáció, hőguta, stb.

- LVL III. fizikai tréning: LVL II. plusz min. +10% javulás, 600 méter futás (nem időre),

- LVL III. lövészet:
- 4x10 lövés saját karabéllyal,
- 2x10 lövés saját pisztollyal,
- 2x10 lövés dinamikusan saját karabéllyal,
- 2x10 lövés dinamikusan saját pisztollyal,
- 5-10 lövés minden rendelkezésre álló fegyverrel,

- évenkénti teljesítés,


Feladatok:

- BK programokon való részvétel,
- fórumélet,
- saját szintentartás,
- vezetőségi munka segítése,
- rajparancsnokok irányítása,
- instruktori munka segítése,
- oldal vagy szakasz vezetése bevetésen,
- jelentés írása utasítás szerint.


Instruktor:
Feladata a BK képzéseinek a megtervezése, leszervezése, levezénylése. Az Instruktori beosztás nem jogosítja fel a tagot automatikusan a vezetői feladatokra!

Feltételek:

- vezetőségi előterjesztés (kivételes esetben más instruktori előterjesztés),

- valamely területen meglévő magas, rutinszerűen használt tudás, és ennek a tudásnak a módszertani oktatása, különböző szinteken.

- rádiózás: üzembe helyezés, hibaelhárítás (ha megoldható),

- fegyverzeti ismeretek: a BK összes fegyverének rutinszerű kezelése, valamint más típusok (AK-széria, mesterlövész fegyverek, pisztolyok) készség szintű ismerete,

- térképezés: olvasás, szerkesztés, készítés, navigáció, harcászati jelölések,

- harcászat: bázisműködtetés, logisztika, biztosítás, szolgálatok, ellenőrzések, túlélés,

- EÜ ismeretek: elsősegély, higiénia, járványügy, megelőzések,

- LVL IV. fizikai tréning: 50 fekvő, 50 felülés, 50 lábemelés, 600 méter futás,

- LVL IV. lövészet:
- 4x10 lövés minden lehetséges karabéllyal,
- 1x10 lövés minden lehetséges pisztollyal,
- 4x10 lövés dinamikusan saját karabéllyal,
- 2x10 lövés dinamikusan saját pisztollyal,
- 1x10 lövés négy különböző testhelyzetből saját karabéllyal,
- 1x10 lövés négy különböző testhelyzetből saját pisztollyal,
- dinamikus lövészet saját karabéllyal és pisztollyal (statikus),
- dinamikus lövészet saját karabéllyal és pisztollyal (mozgásban),
- taktikai tárcserés lövészet saját karabéllyal, pisztollyal (stat. v. mozg.)

- kétévenkénti teljesítés,

Feladatok:
- képzési anyagok elkészítése, oktatása, minősítése,
- saját szintentartás és/vagy továbbképzés,
- instruktorok segítése,
- tagok segítése,
- fórumélet,
- szervezések segítése,
- jelentések készítése utasítás szerint,
- jelentések kiértékelése,

_________________
Loved by few... Hated by many... Respected by all...


2014.02.20. 21:59
Profil ICQ Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 1 hozzászólás ] 

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség